het naaiatelier - actieboek 2016

De Afghaan Jabir is illegaal in Nederland. Vanaf zijn elfde is hij al op zoek naar een nieuw thuis en dat lijkt hij te vinden in het naaiatelier van kunstenares Elna. Hij ontvangt de opdracht om een trouwjurk te ontwerpen. Maar dan vraagt Elna hem samen te werken met Ramin, een oude bekende die meer van hem weet dan hem lief is. Hoe kan hij kiezen voor zichzelf, in een land waar niemand voor hem kiest? Wat is de weg van de liefde in plaats van de haat?

 

schrijfster Mirjam van der Vegt

In de boekenkast van schrijfster Mirjam van der Vegt (1977) staat inmiddels een aardig rijtje boeken die ze zelf schreef: twee romans, een novelle en een complete stiltelijn vind je er onder andere. Het is slechts een greep uit de projecten waaraan ze werkt. Sinds een paar jaar is ze ook actief als (stilte)trainer en organiseert ze stiltetours.

 

Maar in het naaiatelier in Kanaleneiland kennen we haar vooral als Mirjam, die ‘even verderop’ woont, een buurvrouw dus en zusje in Jezus. Via een huiskring bij Huis van Vrede kwam Mirjam in aanraking met asielzoekers. Ze raakte onder de indruk van hun verhalen, maar ook van wat er in het naaiatelier gebeurt. Het werd het uitgangspunt van haar novelle, die tijdens de Week van het Christelijke Boek (9 t/m 19 maart) als actieboek wordt gegeven aan iedereen die voor € 12,50 aan boeken koopt (in een christelijke boekhandel uiteraard).

 

Ontmoet Mirjam en het naaiatelier in de Week van het Christelijke Boek.

info@hetnaaiatelier.com

06-14903646 (Elmarie)

 

Giften: NL56 INGB 0006 1942 08

t.n.v. Stichting UMA (ANBI) o.v.v. Het Naaiatelier

Webdesign & Fotografie: Frouckje van der Wal